Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás rizottó

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Megdinszteljük üvegesre a karikára vágott zöldhagymát pár kanál olívaolajon, majd rászórjuk a rizst. Picit pirítgatjuk, majd amikor a rizs fényesen csillog, hozzáöntünk 1 merőkanál forró zöldségalaplevet. Fontos, hogy az alaplé forró legyen végig, éppen ezért lassú tűzön tartjuk, épp csak forrdogálva, magunk mellett a kályhán.

Az első kanál levest a rizs hamar felissza, így megkeverjük párszor, és ismét forró levet öntünk rá. Keverés, felöntés, keverés, felöntés, nos ez így megy addig, amíg a zöldségalaplé elfogy, a rizs pedig megpuhul. Nos, nem teljesen, inkább olyan al dentére, mint a jó spagetti.

Akkor hozzáadjuk a megmosott és felaprított medvehagymát, a vajat és a főzőtejszínt. Ezzel még forraljuk, folyamatosan kevergetve, majd beleszórjuk a reszelt parmezánt, és levesszük a tűzről.

Lefedve még 5 percet hagyjuk, majd tálaljuk.

Megjegyzés

A jó rizottó titka a megfelelő rizs és a folytonos kevergetés, valamint mindig kevés forró lével való felöntögetés.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss