Elkészítés: A krumplikat és 4 tojást megfőzök, majd megpucolom.
Egy serpenyőben megpirítom a felkockázott szalonnát, rákarikázom a krumplit, majd erre a a szeletelt tojások felét, újabb krumplikarikák jönnek, majd megint kolbász. Közben fűszerezek, meglocsolom tejföllel. Jöhetnek az aprított medvehagymák, majd az újabb rétegek, végül a paprika és a paradicsom. Meglocsolom olajjal, tejföllel, fűszerezem.
A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Közben lereszelem a sajtot.
30 perc elteltével kiveszem a serpenyőt, a krumplikra öntök egy kevés tejet, teszek rá vajat, rászórom a sajtot, visszateszem a sütőbe.
10 perc után átváltok grillfokozatra (200 C fok), s további 10 percig pirítom. Amikor már szép pirosas barna, rászórom a petrezselymet.
Tálaláskor szedek a tányérra egy szelet rakott krumplit, locsolok rá chiliszószt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre