Medvehagymás pogácsa

default user icon
29 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg finom liszt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit fél óráig pihentetünk.

    A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk, és megszórjuk a maradék medvehagymával, és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.

    Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd kisütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ihászné Ildikó 1 évvel ezelőtt
Utólagos engedelmeddel (remélem nem probléma) megosztottam ezt a csodás receptet a MediLine facebook oldalán,hogy minél többen megismerjék, természetesen a recept linkjének beemelésével.
Ihászné Ildikó 1 évvel ezelőtt
Olyan sikere van a családomnál, hogy volt nap, hogy kétszer kellett megsütnöm, Köszönöm a receptet. (Néha fel is dobtam, hol egy kis reszelt sajttal, majd szezám maggal.) A medvehagymát saját magam szedtem a a Bakonyi Gerence völgyben, de már kikelt a tavalyi szezonban elültetett a kertemben, úgyhogy lesz eme pogácsának folytatása.
Gábor 2 évvel ezelőtt
Tökéletes. Margarin helyett vajat használtam. Mindenképp dupla mennyiséget csináljatok, nem fog megromlani. :)
Vörös Beáta 2 évvel ezelőtt
Elsőre is tökéletes lett... és valóban: ha elmentünk mellette nem bírtunk nem venni a kezünkbe pár darabot - még aznap el is fogyott. :) Csak ilyet csinálok legközelebb is.
Marton Mónika 3 évvel ezelőtt
A világ legfinomabb pogija. Már sokadszorra csinálom és mindenki kedvence. Az hogy valamelyik veboldalon fent van ez a recept az nem feltétlenül jelenti azt hogy lopták. Elég ha valaki elküldi a receptet ismerősének e-mail-be- ő tovább küldi és felrakja. Én példáut soha nem hallottam a konyhamester.hu weboldalról. Ha ide nem rakják fel, akkor nem találom meg. Ezer hála a beküldőnek! :)
Katona Csaba 3 évvel ezelőtt
Ezt a receptet a konyhamester.hu-ról lopta a kedves beküldő ... lopta, mivel nem említi az adott oldalt :(
Barabás Kitti 3 évvel ezelőtt
Szuper recept!!!! Elkészítettem,mindenkinek nagyon ízlett. Következő alkalommal dupla adag:-)
Pataki Sándorné 3 évvel ezelőtt
A második csavarás után már csak nyújtani kell.
Csilla 3 évvel ezelőtt
Teljesen kezdő vagyok!Így szeretném megkérdezni,hogy mikor másodjára csavarjuk fel a tésztát,utána már nem kell egymásra hajtani,csak egyből nyújtani?
herczegné simon andrea 3 évvel ezelőtt
Köszönöm szépen nagyon aranyosak vagytok!!!! :::))))

Hasonló Receptek

Magazin