Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás pogácsa III.

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt (ennek egy része lehet tönköly vagy teljes kiörlésű liszt)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 3-4 dl kefir
  • 1 tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csokor medvehagyma
  • A díszítéshez:
  • tojás
  • lenmag

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojást, az olajat, a kefirt, és összegyúrjuk. Kb. 2 órán keresztül meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt, kb. 1-2 cm vastagra kinyújtjuk, és megkenjük a tetejét tejföllel, megszórjuk a felaprított medvehagymával. Ezt felteketekerjük, és hosszában háromrét hajtjuk. További fél órát pihentetjük.

    Ezután kinyújtjuk, bevagdaljuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütés előtt megkenjük a pogácsák tetejét tojással, és lenmaggal díszítjük.
    180 fokon kb. 45-60 percig sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

petrarovo
Két ismerősöm is elkészítette a recept szerint a pogácsát, és azt a visszajelzést kaptam tőlük, hogy kevesebb kefír kell bele (vagy több liszt), mert így túl lágy lesz a tészta. Bocsánat, én nem mértem a tészta készítése közben, hogy pontosan mennyi kefírt teszek bele, de most azt mondanám, hogy 1-2 dl elegendő.

Hasonló Receptek

Magazin