Elkészítés: A tésztához a liszthez hozzáadjuk a sót és a szobahőmérsékletű vajat, elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, az egészet tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott, kilisztezett piteformát (24 cm-es). Villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.
A töltelékhez a bacont kockára vagy csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk. A bacont és a paradicsomot rátesszük a tésztára.
A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az előzőleg megmosott, felaprított medvehagymát, és reszelünk bele parmezánt, majd ráöntjük a tésztára.
180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre