Keress receptre vagy hozzávalóra

Medvehagymás nokedli

default user icon

Hozzávalók

  • 2 csokor medvehagyma
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg juhtúró
  • 1 db tojás
  • 1 bögre víz
  • 1 mk só
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. A frissen szedett medvehagymát megmossuk, majd egy kevés víz hozzáadásával botmixerrel pürésítjük.
    2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a sót, a medvehagymapürét és annyi vizet, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk (ne kevergessük sokat a tésztát, mert akkor nem lesz jó a galuskánk állaga).
    3. Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk, és beleszaggatjuk a galuskákat. 2-3 perc alatt megfőzzük, majd szűrőkanállal leszűrjük.
    4. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A kisült zsírral meglocsoljuk a kész galuskákat, és elkeverjük. Tálaláskor megszórjuk a galuskákat a szalonnakockákkal, rámorzsoljuk juhtúrót, és forrón kínáljuk. Fejedelmi lakoma!

Megjegyzés

Karakteres ízű tavaszi egytálétel.

illelány
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin