Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás minipalacsinták medvehagymás pestóval

2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 36 db (kb. 6 cm átmérőjű) minipalacsintához:
  • A palacsintákhoz:
  • 12,5 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 2 közepes méretű tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál só
  • 4 nagyobbacska medvehagyma levele
  • A töltelékhez:
  • kb. 2 dl medvehagymás pesto

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet tálba szitálom, beleütöm az egész tojásokat, sózom, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntöm a tejet. A csomómentesre kevert palacsintatésztát kb. fél órát hűtőszekrényben pihentetetem. Közben elkészíthető a pesto a fent leírtaknak megfelelően. A sütőt 180 fokra előmelegítem.

    A medvehagyma-leveleket finomra aprítom. A már pihentetett palacsintatésztába keverem az olajat és az aprított medvehagymát.

    Tapadásmentes aprósütemény-sütőforma mélyedéseibe 1-1 evőkanálnyi palacsintatésztát merek, forró sütőben 10-12 perc alatt világosra sütöm. Sütés közben megemelkedik a tészta, de amint kikerül a sütőből, némiképp visszaesik: középen kis mélyedés formálódik, mely szinte kínálja magát a töltésre, dekorálásra.

    Tálalásig meleg helyen tartom (pl. alufóliával lefedett jénai tálon), majd minden minipalacsintára 1 teáskanál pestót halmozok. Frissen kínálom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Habliliom
Kedves Márti, köszönöm szépen, a cikknél igyekeztem részletesebben is felelni :)
lovika
Szenzációs ötlet már megint, kedves Habliliom! Szívesen sütnék én is ilyet, ha lenne olyan sütőformám. Pestot én is \"alkottam\" medvehagymából. Nem nagyon vagyok otthon pesto-témában, így a magam feje után, meg ami otthon volt (arany árában mért sajt pl. nem), abból készítettem a Te mennyiségedhez képest irdatlan mennyiségű medvehagymából, őrölt len- és szezámmagból, sima napraforgóolajból. Jó tömény lett, de nagyon finom. A hűtőben várja a további felhasználást, ami legközelebb az lesz, hogy nyokki- (így, fonetikusan)tésztába fogom belegyúrni. Üdv. Márti

Hasonló Receptek

Magazin