Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás krumplisaláta

60 perc
egyszerű
olcsó
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben héjastul puhára főzzük, majd kihűtjük. Megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A medvehagymát alaposan megmossuk és felaprítjuk.
  2. A mártáshoz a tojássárgáját alaposan elkeverjük a mustárral és az eritrittel, majd vékony sugárban hozzácsorgatjuk a tökmagolajat, közben folyamatosan kevergetjük egy kézi habverővel. Megsózzuk, megborsozzuk, belenyomjuk a citrom levét és jól összekeverjük. Kikeverjük a tejföllel, és ha szükséges, tovább ízesítjük. A mártásba keverjük az apróra vágott medvehagymát és a burgonyakockákat.
  3. Legalább egy órára a hűtőbe tesszük, főtt tojással kínáljuk.

VIRSLIS KRUMPLISALÁTA LILAHAGYMÁVAL>>> 

ZELLERES KRUMPLISALÁTA>>> 

TEJFÖLÖS ÚJKRUMPLISALÁTA>>> 

Megjegyzés

A medvehagyma az első tavaszi zöldég és fűszernövény. Érdemes gyűjteni, mert kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen is jó. A szédülést és a fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss