Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás krumplisaláta

Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya
  • 1 csokor medvehagyma
  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek mustár
  • 1 tk eritrit
  • 5 ek tökmagolaj
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 1/2 db citrom leve
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    1. A burgonyát sós vízben héjastul puhára főzzük, majd kihűtjük. Megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A medvehagymát alaposan megmossuk és felaprítjuk.
    2. A mártáshoz a tojássárgáját alaposan elkeverjük a mustárral és az eritrittel, majd vékony sugárban hozzácsorgatjuk a tökmagolajat, közben folyamatosan kevergetjük egy kézi habverővel. Megsózzuk, megborsozzuk, belenyomjuk a citrom levét és jól összekeverjük. Kikeverjük a tejföllel, és ha szükséges, tovább ízesítjük. A mártásba keverjük az apróra vágott medvehagymát és a burgonyakockákat.
    3. Legalább egy órára a hűtőbe tesszük, főtt tojással kínáljuk.

    VIRSLIS KRUMPLISALÁTA LILAHAGYMÁVAL>>> 

    ZELLERES KRUMPLISALÁTA>>> 

    TEJFÖLÖS ÚJKRUMPLISALÁTA>>> 

Megjegyzés

A medvehagyma az első tavaszi zöldég és fűszernövény. Érdemes gyűjteni, mert kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen is jó. A szédülést és a fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért.

scarlett69
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin