Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás-krumplis pogácsa

90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A krumplikat puhára főzzük, majd kihűtjük és áttörjük. Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, majd felfuttatjuk.  
  2. maradék hozzávalót összekeverjük a krumplival, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Bedagasztjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45 percig.
  3. Amikor jól megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és szintén lisztes kézzel alaposan átgyúrjuk. Kb. 2,5-3 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és pogácsákat szaggatunk belőle.
  4. A tetejüket beirdaljuk. Még negyed órát hagyjuk kelni, majd 220 fokos sütőben pirulásig sütjük (kb. 15-20 perc). 

Ezek is érdekelhetnek

Friss