Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás-krumplis pogácsa

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1/2 kk cukor
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg főtt, áttört krumpli
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg olaj
  • 1 marék medvehagyma nagyon apróra vágva
  • 2 tk só + a tetejére
  • bors

Elkészítés

    1. A krumplikat puhára főzzük, majd kihűtjük, és áttörjük. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, teszünk hozzá egy kevés lisztet és a cukrot, majd felfuttatjuk.  
    2. Amaradék hozzávalókat összekeverjük a krumplival, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Bedagasztjuk,és meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45 percig.
    3. Amikor jól megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és szintén lisztes kézzel alaposan átgyúrjuk. Kb. 2,5-3 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és pogácsákat szaggatunk belőle.
    4. A tetejét megkenjük egy kevés pirospaprikával elkevert vízzel, és megszórjuk kevés sóval. Még negyed órát hagyjuk kelni, majd 220 fokos sütőben pirulásig sütjük (kb. 15-20 perc).

Megjegyzés

A medvehagyma április hónapban szedhető az erdőben, májusban virágzik, utána már nem szedhető. Védett növény! Szedése csak áprilisban engedélyezett, és akkor is csak a levele! Bioboltokban és a piacon is vásárolható. Nagyon egészséges.

velocica81
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

szabomisi74 5 évvel ezelőtt
Ezt én is kipróbálom.
Ildikoka81 6 évvel ezelőtt
Fantasztikusan finom lett! Biztosan máskor is csinálok ilyet!

Hasonló Receptek

Magazin