Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás kifli

45 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt. Egy tálba rakjuk a lisztet, 2 tojást, a kefirt, az olajat és egy csipet sót. Én a medvehagymát is ekkor rakom bele apróra összevágva. (Merészeknek javaslat: pici kockákra vágott szalonna enyhén megpirítva...) Ráöntjük az élesztős tejet, és jól összegyúrjuk, ütögetjük. Keleszteni nem kell, kb. fél cm vastagra nyújtjuk.

A margarint kissé meglágyítjuk (én mikróban szoktam, 200 fokon 1,5 percig) és beletesszük a sót. Ezzel a keverékkel megkenjük a kinyújtott tésztát. Háromszögeket vágunk belöle (kicsiket is, nagyokat is csinálhatunk), és a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük.

Olajozott tepsibe fektetjük őket, megkenjük tojással, és tetszés szerint megszórjuk magokkal (lenmag, szezámmag, köménymag). 200 fokon, hagyományos sütő esetén a felső rácson pirulásig sütjük (kb. fél óra).

Megjegyzés

Medvehagyma nélkül is nagyon finom. Ha nagyobb kifliket szeretnél, pl.
- surapkab

Ezek is érdekelhetnek