Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás kenyér

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt (BL-55) ( + 1 ek + a munkalapra )
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 ek cukor
  • 2 tk só
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 ek tengeri só

Elkészítés

    1.  A tálba szitált lisztet elvegyítjük az élesztővel, a cukorral és a sóval, majd simára gyúrjuk az olívaolajjal és 3 dl langyos vízzel. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk 30 percig.
    2. A leöblített és leszárított medvehagymát finomra aprítjuk, majd a megkelt tésztába gyúrjuk. A masszát cipóvá formázzuk, sütőpapírral leterített tepsibe helyezzük, és letakarva kelesztjük további 30 percig. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
    3. A kenyeret megkenjük 3 ek vízzel, megszórjuk 1 ek tengeri sóval és 1 ek liszttel, majd alulról a 2. sínen sütjük 40 percig. A sütőből kivéve rácsra tesszük és hűlni hagyjuk.

     4 SZUPER TRÜKK, HOGY A SZIKKADT KENYÉR ÚJRA FRISS LEGYEN! >>>

    ISTENI MEDVEHAGYMÁS FOGÁSOK >>> 

    7 EGYSZERŰ LÉPÉS: ÍGY SÜSS OTTHON ROPOGÓS KENYERET! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek