Elkészítés: A vajat olvasszuk fel, majd keverjük össze a tojássárgával. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, majd öntsük hozzá a langyos tejet és a vizet. A lisztet keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyadék tetejére, végül pedig morzsoljuk rá az élesztőt, és szórjuk rá a kristálycukrot.
Ezután dagasszuk meg a tésztát, majd osszuk el 2 részre. Az egyik részt tegyük bele a kilisztezett kelesztőtálba.
A medvehagymát botmixerrel pépesítsük, majd gyúrjuk bele a másik fele tésztába (én visszatettem a tésztát a kenyérsütőgépbe, majd rászórtam az összeaprított medvehagymát, és elindítottam a dagasztó programot, így kevertem bele a tésztába). Ezután ezt a tésztát is tegyük bele a kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük 30 percig.
Egy hosszúkás sütőformát béleljünk ki sütőpapírral. A megkelt tésztákat formázzuk sütőforma hosszúságúra, majd fonjuk össze. Ezután óvatosan helyezzük bele a formába, majd konyharuhával letakarva kelesszük 30 percig.
Amikor a tészta újra megkelt, a tetejét kenjük le egész felvert tojással, majd ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 35-40 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem).
A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában a kalácsot, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalhatjuk reggelire vagy éppen vacsorára vajjal, füstölt kolbásszal és primőr zöldségekkel.