Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges húsgombócleves

Hozzávalók

  • 25 dkg sertés darált sertéscomb
  • 2 ek zabpehely
  • 20 dkg zöldbab
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem
  • 1/2 db zsenge karalábé
  • 3 gerezd brokkoli
  • zöld lestyán
  • petrezselyemzöld
  • medvehagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 ek felkarikázott póréhagyma
  • bors
  • 1 csipet kurkuma
  • 1 db csípős paprika
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 dl káposztalé

Elkészítés

    1. A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a karalábét, a póréhagymát, sózzuk és elkezdjük dinsztelni, megforgatjuk, majd forró vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot, paradicsomot, paprikát, 2-3 szelet csípős paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, csipetnyi kurkumával,beletesszük a felkockázott paradicsomot, adunk hozzá bőven zöld lestyánlevelet. Alacsony fokozaton elkezdjük főzni.
    2. Elkészítjük a húsgombócot, a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, apróra vágott medvehagymát és petrezselyemzöldet, majd jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves tányérra rajuk. Amikor felforrt a levesünk hozzáadjuk a gombócokat.
    3. Elkészítjük a galuskát. Feltörjük a tojást, majd belekeverjük a lisztet, adunk hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet, medvehagymát, csomómentesre keverjük. Kb . 20 perc főzés után beletesszük a levesbe a brokkolirózsát és galuska szaggatóval beleszaggatjuk a zöld fűszeres galuskákat, majd hozzáadjuk a káposztalevet. Megszórjuk petrezselyem zölddel és forrón kínáljuk.

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

    MÉG TÖBB ISTENI ZÖLDSÉGLEVES >>> 

    MÉG TÖBB HÚSGOMBÓCOS FOGÁS >>> 

Megjegyzés

Finom laktató tavaszi leves.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek