A csicseriborsót leszűrjük, majd a csap alatt leöblítjük és lecsepegtetjük. Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük.
A leszárazott, megmosott medvehagymát leszárítjuk, durvára aprítjuk és a péphez adjuk. Hozzáöntjük az olívaolajat és a tahini szószt, rászórjuk a fűszereket, és krémesre turmixoljuk.
Végül a humuszt tálkába töltjük, és a félretett csicseriborsóval díszítjük. Pitával vagy kenyérre kenve fogyasztjuk.
A zöld szín erőssége a medvehagyma mennyiségétől függ.
A halványabb humuszt tetszés szerint megszórhatod 1/2 tk csilipehellyel.
Csavaros vagy csatos befőttesüvegben 4 napig tárolhatod a hűtőben.
- MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!