Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás humusz

15 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A csicseriborsót leszűrjük, majd a csap alatt leöblítjük és lecsepegtetjük. Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük.
  2. A leszárazott, megmosott medvehagymát leszárítjuk, durvára aprítjuk és a péphez adjuk. Hozzáöntjük az olívaolajat és a tahini szószt, rászórjuk a fűszereket, és krémesre turmixoljuk.
  3. Végül a humuszt tálkába töltjük, és a félretett csicseriborsóval díszítjük. Pitával vagy kenyérre kenve fogyasztjuk.

VENDÉGVÁRÓ KENCEFICÉK >>>

EGYSZERŰ, DE NAGYSZERŰ: A TOJÁSKRÉM >>>

UNOD A VAJAS KENYERET? 3 KÜLÖNLEGES KENCE POFONEGYSZERŰEN - VIDEÓ! >>>

Megjegyzés

A zöld szín erőssége a medvehagyma mennyiségétől függ.
A halványabb humuszt tetszés szerint megszórhatod 1/2 tk csilipehellyel.
Csavaros vagy csatos befőttesüvegben 4 napig tárolhatod a hűtőben.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss