Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás gombapaprikás nokedlivel

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 10 levél medvehagyma + 4 levél a díszítéshez
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db kápia paprika
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db leveskocka
  • 6 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 10 szál petrezselyem
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 dl vörösbor
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1,5 dl tejföl
  • A nokedlihez:
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • víz

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.

Egy nagy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a vörösbort.

Elkészítem a nokedli tésztáját, majd amikor a paprikás már majdnem kész, kifőzöm.

A gombára öntöm a tejfölt, rászórom a zöldeket, összekeverem, majd medvehagymával díszítve tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss