Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás-fűszeres kalács

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 kiskanál só
  • 5 dkg olvsztott vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál kristálycukor
  • A töltelékhez:
  • 6 levél medvehagyma
  • 1 púpozott evőkanál édesnemes paprika
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 1 csapott teáskanál só
  • A kenéshez:
  • 1 tojássárgája
  • A tetejére:
  • 2 evőkanál szezámmag

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit kidagasztjuk géppel, majd 1 órát letakarva meleg helyen kelesztjük.

    Ezután 3 egyenlő részre osztjuk, lisztezett gyúrótáblán téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 35 cm-esre. Vizes ecsettel lekenjük, majd a felaprított medvehagymával és sóval meghintjük, és szorosan feltekerjük. A másik 2 rudat ugyanígy készítjük el, csak az egyiket a pirospaprikával, a másikat a borssal hintjük meg kenés és sózás után. A tésztarudakat hármas fonás copffonással egymásba fonjuk, és a tepsire rakjuk. Jól kikevert tojássárgával lekenjük, és megszórjuk szezámaggal, 35-40 percig kelesztjük.

    Előmelegített sütőben 165 fokon 30 percig sütjük.

Megjegyzés

Igazi különlegesség húsvétra, sonkával is kiválóan fogyasztható.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin