A májat megtisztítjuk a hártyás részétől, majd papírtörlővel szárazra töröljük. A vöröshagymát felvágjuk apróra. A medvehagymát csíkokra vágjuk. A kukoricalisztet összekeverjük a szárított zsályával, majd beleforgatjuk a májat. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd belehelyezzük a májat, és mindkét oldalát 1-2 percig sütjük. Ezután kiszedjük egy tányérra, lefedjük, és félretesszük.
A visszamarad zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, és felhevítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felcsíkozott medvehagymát, és tovább pároljuk. Amikor a medvehagyma már kissé összeesett, ízlés szerint megszórjuk szerecsendióval, és őrölt borssal, majd hozzáadjuk a ketchupot és egy csipet cukrot. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük az alaplével. Kiforraljuk, majd kisebb lángon főzzük kb. 10 percig.
Ezután beletesszük az elősütött kacsamájat, majd félig lefedve, kb. öt percig főzzük, hogy a máj kellően megfőljön, és a ragu kissé besűrűsödjön.
A kukoricadarát felöntjük a zöldségalaplével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és állandó keverés mellett addig főzzük, még elkezd sűrűsödni. Ezután hozzáadjuk a vajat, majd szintén kevergetve, főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön, és krémes állaga legyen. (ha szükséges akkor még sózzuk, borsozzuk)