Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás csiga

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. Kitekerjük a csomagolásból a konyhakész pizzatésztát. Félretesszük.
  2. Késes aprítóban pürésítünk 1 marék durvára vágott diót, 2 ek lereszelt parmezánt, 1 csokor tisztított, aprított medvehagymát, 1 nagy csipet sót és 1 dl olívaolajat.
  3. A mascarponét habosra keverjük, hozzáforgatjuk a medvehagymás pestót, ha szükséges, sózzuk. Rákenjük az előkészített tésztalapra úgy, hogy a hosszabb oldalain a széleket fél centi szélesen szabadon hagyjuk.
  4. Óvatosan feltekerjük a tésztát, majd 3-4 cm-es tekercsekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt sütőtálcába helyezzük. Átkenjük mindet a felvert tojással, és megszórjuk egy kevés szezámmaggal.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető medvehagymás vendégváró is lehet. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss