Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás csavart

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 40 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1/2 dl olaj
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • A töltelékhez:
  • 1 db tömlős krémsajt
  • 1 marék medvehagyma
  • A tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • szezámmag

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, az olajat, a joghurtot és a tojást, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük.
    2. Megmossuk, szárazra töröljük, és felaprítjuk a medvehagymát. A krémsajtot egy tálba tesszük, és hozzákeverjük a medvehagymát.
    3. A megkelt tésztát egy liszttel megszórt deszkára borítjuk, és 1 cm vastagságúra nyújtjuk. A tészta felére rákenjük a medvehagymás krémsajtot, majd ráhajtjuk a másik felét. Egy kicsit tovább nyújtjuk sodrófával, majd 15x2 cm-es csíkokra vágjuk, és mindegyiket egyszer vagy kétszer megcsavarjuk.
    4. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Mindet megkenjük felvert tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal, és további 15 percig pihentetjük. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Ismét megérkezett a medvehagymaszezon. Aki szereti a sósat, mindenképp készítse el.

lilalicsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin