Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás csalánleves

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A medvehagymát és a csalánlevelet megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd csíkokra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A krumplit és a sárgarépát megpucoljuk, majd felvágjuk kisebb kockákra. A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a medvehagymát és a csalánlevelet, és pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen, majd hozzáadjuk a krumplit és a sárgarépát. Alaposan összekeverjük, ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel, sóval és őrölt borssal, majd pár perc után felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és puhára főzzük.
  3. Amikor a krumpli és a sárgarépa puhára főtt, levesszük a tűzről, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel pépesítjük. Ezután visszatesszük a tűzre, és kevergetve forráspontig melegítjük, majd elzárjuk a gázt, és tálalásig melegen tartjuk.
  4. Egy tojást felütünk, megszórjuk egy csipet sóval, majd villával alaposan összekeverjük. Egy palacsintasütőt kikenünk olajjal, majd beleöntjük a felvert tojást, és megsütjük, mint a palacsintát. Mindegyik tojással így járunk el. Ezután feltekerjük úgy, mint a palacsintát, majd ízlés szerint felvágjuk mindet. Tálaláskor a tányérba merjük a levest, majd ráhelyezzük a tojásmetéltet.

Megjegyzés

A csalán főzés után elveszti a csípősségét, így én szívesen készítek belőle pl. levest. A medvehagmával együtt pedig különösen finom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss