Medvehagymás buci

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2 dl tej
  • 5 ek olaj
  • 5 dkg medvehagyma
  • A fűszervajhoz:
  • 25 dkg vaj
  • őrölt bors

Elkészítés

    1. A liszetet elvegyítjük az élesztővel, majd hozzáadjuk a tejet, 1 dl vizet, az olajat és egy nagy csipet sót. Robotgép dagasztókarjával addig dagasztjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Ha túl lágy lenne a massza, hozzáadunk egy kevés lisztet, ha pedig túl kemény, egy kevés vizet. Végül beledolgozzuk a megtisztított, felaprított medvehagymát. Meleg helyen, letakarva a tésztát a duplájára kelesztjük.
    2. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 10 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk, és egymástól 3-5 cm-re, sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük őket. Konyharuhával letakarjuk a bucikat, és további 30 percig kelesztjük.
    3. A sütő aljába egy vízzel teli tűzálló tálat teszünk, majd a megkelt bucikat a 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
    4. A fűszervajhoz, robotgéppel felhabosítjuk fel a szobahőmérsékletű vajat, majd egy kevés sóval, borssal ízesítjük, és ezzel kínáljuk a bucikat.
Fűszervajat készíthetsz egyszerre nagyobb mennyiségben is. A kész vajat oszd el egy darab alufólián, formázz rudat belőle, majd csomagold be, és felhasználásig tedd a mélyhűtőbe.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin