Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás borsópüré

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A zöldborsót forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük, jeges vízbe tesszük, hogy megőrizze élénkzöld színét.
  2. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Pár evőkanálnyit félreteszünk, a többit késes aprítóba tesszük a túróval, a megtisztított medvehagymával és mentával, az olívaolajjal, egy kevés sóval és borssal együtt. Krémesre-darabosra törjük. Hozzáforgatjuk a félretett borsószemeket.
  3. A zsenge cukorborsóhüvelyeket megmossuk, megtisztítjuk, majd keresztben, vékony csíkokra vágjuk. A borsópürét a tányérokba kanalazzuk, ráhalmozunk egy kevés cukorborsót, végül átforrósított pitával tálaljuk. 

Megjegyzés

Cukorborsó helyett díszíthetjük a pürét gyufaszálnyi csíkokra vágott kígyóuborkával, vagy felcsíkozott medvehagymával. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss