Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás borsópüré

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 2 ek túró
  • 6 db medvehagymalevél
  • 1/2 csokor menta
  • 2 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • cukorborsó
  • pita

Elkészítés

    1. A zöldborsót forrásban lévo sós vízben 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük, jeges vízbe tesszük, hogy megőrizze élénkzöld színét.
    2. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Pár evokanálnyit félretszünk, a többit késes aprítóba tesszük a túróval, a megtisztított medvehagymával és mentával, az olívaolajjal, egy kevés sóval és borssal együtt. Krémesre-darabosra törjük. Hozzáforgatjuk a félretett borsószemeket.
    3. A zsenge cukorborsóhüvelyeket megmossuk, megtisztítjuk, majd keresztben, vékony csíkokra vágjuk. A borsópürét a tányérokba kanalazzuk, ráhalmozunk egy kevés cukorborsót, végül átforrósított pitával tálaljuk.

    SONKÁS RÖSZTI >>>

    RAKOTT ZÖLDBAB BULGURRAL ÉS PULYKÁVAL >>>

    CSIRKÉS HÚSGOMBÓCLEVES TAVASZI ZÖLDSÉGEKKEL >>> 

Megjegyzés

Cukorborsó helyett díszíthetjük a pürét gyufaszálnyi csíkokra vágott kígyóuborkával, vagy felcsíkozott medvehagymával.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin