Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagyma-krémleves pirított mandulával

default user icon

Hozzávalók

  • 4 csomag medvehagyma (1 csomag kb. 20 szál)
  • 2 csomag snidling vagy zöldhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 ek rizsliszt
  • 5 dl tej
  • 1 l víz
  • 1 tk só
  • 1 ek sómentes ételízesítő
  • A tálaláshoz
  • 1 csomag mandulareszelék
  • 10 dkg bacon

Elkészítés

    1. A megmosott medvehagymaleveleket ollóval laskára vágjuk. A megmosott snidlinget vagy zöldhagymát szintén apróra vágjuk.
    2. A felaprított hagymákat olívaolajon addig pároljuk, míg egy kicsit összeesik, majd 1 dl tejjel krémszerűre turmixoljuk, ezután a vízzel és az ételízesítővel felforraljuk.
    3. Közben a megmaradt tejet csomómentesre keverjük a rizsliszttel, és hozzáadjuk a hagymás léhez, összeforraljuk, és a sót csak a végén adjuk hozzá.
    4. Tálalni kétféleképpen szoktuk. A gyerekek ropogósra sütött baconkockákat szórnak rá, mert azzal szeretik. Mi, felnőttek szárazon pirított mandulareszelékkel szoktuk fogyasztani.

      MEDVEHAGYMASZEZON: 6 TIPP A BIZTONSÁGOS GYŰJTÉSHEZ ÉS FOGYSZTÁSHOZ >>> 

      16 SZÍNES ÉS KÖNNYŰ TAVASZI LEVES, AMIT MINDENKI IMÁD! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin