Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagyma vagy gyöngyvirág? Így különböztesd meg!

default user icon
MME
A tavasz első hírnöke a medvehagyma, amit könnyen össze lehet téveszteni a gyöngyvirággal. Megmutatjuk, hogyan döntsd el, melyik levelét tartod a kezedben!

A medvehagyma erdőkben, ligetes területeken nő. Virágzás előtt a fiatal, lándzsa alakú leveleit és a buzogányt formázó hagymáját érdemes gyűjteni, de ha nem kívánunk ezért messzire menni, akkor piacon, bioboltokban is érdemes körülnézni március vége felé. A Mecsekben azonban annyit szedhetünk, amennyit csak elbírunk.

Hogy használjuk fel a medvehagymát? >>> 
MEDVEHAGYMÁS RECEPTJEINKET ITT TALÁLOD >>> 
Vigyázz, becsapós!

A levelek formája hasonlít a gyönyvirág leveleire, ami viszont mérgező, így ha nem vagyunk biztosak, hogy jó levéllel van dolgunk, akkor a kezünk között kicsit össze kell morzsolni. Ha fokhagymaillat árad a tenyerünkről, akkor nem tévesztettük el, az a medvehagyma. 

MEDVEHAGYMASZEZON! FELHASZNÁLÁSI TIPPEK A PESTÓTÓL A POGÁCSÁIG >>> 
Egyél belőle, amíg lehet!

Amellett, hogy nagyon kellemes az íze, még egészséges is a medvehagyma: jót tesz a koleszterinszintnek, a vérnyomásnak és az emésztőrendszernek is. Svájcban még a teheneknek is szoktak medvehagymát adni, mert így a tejük kellemes fokhagymás ízt kap.

Ha többet szeretnél tudni az ország elsőszámú medvehagyma-lelőhelyéről, a bama.hu cikkgyűjteményében számos érdekességet megtudhatsz!

Ezek is érdekelhetnek

Friss