Medvehagymamártás főtt tojással és krumplival

Hozzávalók

  • 1 csokor medvehagyma
  • 3 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 púpozott tk liszt
  • őrölt fehér bors
  • 1 tk ételízesítő
  • 5 dkg vaj
  • 4-6 db tojás
  • 50 dkg krumpli

Elkészítés

    1. A medvehagymát megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a medvehagymát, és pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen. Ezután felöntjük tejjel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk ételízesítővel, majd pár perc alatt puhára főzzük.
    2. Amikor a medvehagyma puhára főtt, megszórjuk a liszttel, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, majd kevergetve pár percig főzzük, hogy a mártás kellően besűrűsödjön.
    3. Közben enyhén sós vízben puhára főzzük a megpucolt és felkockázott krumpli, majd leszűrjük és tálalásig melegen tartjuk. Pár darab tojást keményre főzünk, majd hideg vízben lehűtjük, majd megpucoljuk.
    4. Tálaláskor szedünk a tányérba medvehagymamártást, majd rákanalazzuk a főtt krumplit, ráhelyezzük a felszeletelt főtt tojás, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés

A medvehagymaszezon idején kb. fél óra alatt az asztalra varázsolhatjuk ezt az egyszerű ételt.

Kard Sándorné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin