Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymamártás főtt tojással és krumplival

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a medvehagymát, és pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen. Ezután felöntjük tejjel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk ételízesítővel, majd pár perc alatt puhára főzzük.
  2. Amikor a medvehagyma puhára főtt, megszórjuk a liszttel, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, majd kevergetve pár percig főzzük, hogy a mártás kellően besűrűsödjön.
  3. Közben enyhén sós vízben puhára főzzük a megpucolt és felkockázott krumpli, majd leszűrjük és tálalásig melegen tartjuk. Pár darab tojást keményre főzünk, hideg vízben lehűtjük, majd megpucoljuk.
  4. Tálaláskor szedünk a tányérba medvehagymamártást, majd rákanalazzuk a főtt krumplit, ráhelyezzük a felszeletelt főtt tojás, és úgy kínáljuk. 

Megjegyzés

A medvehagymaszezon idején kb. fél óra alatt az asztalra varázsolhatjuk ezt az egyszerű ételt. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss