Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagyma-krémleves sajtos krutonnal

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megmossuk, meghámozzuk, fölaprítjuk, a burgonyát kockázzuk, és a vízzel vagy a levessel puhára főzzük, majd turmixoljuk vagy merülőmixerrel pépesítjük. Ha nagyon sűrű lenne, vízzel felöntjük.
  2. Visszatesszük a tűzre, amikor forrni kezd, beleöntjük a tejszínt. Újraforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről, és beletesszük a vajat.
  3. A sajtot lereszeljük, a kenyereket megöntözzük az olajjal, a tetejükre halmozzuk a sajtot, végül a sütőben, kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad. A levest a krutonnal tálaljuk.

    MÉG TÖBB RECEPT MEDVEHAGYMÁVAL >>> 

    MEDVEHAGYMÁS FINOMSÁGOK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss