Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagyma-krémleves III.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 nagyobb krumpli
  • színes bors
  • szerecsendió
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 3 dkg margarin
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 7 dl víz

Elkészítés

    Elkészítés: A póréhagymát vékonyra szeleteljük fel. A krumplit vágjuk kisebb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra.

    Egy edényben hevítsük fel a margarint és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt pórét, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen. Ezután adjuk hozzá a medvehagymát, majd szórjuk meg a fűszerekkel, és pároljuk tovább, hogy a medvehagyma is kicsit összeessen. Végül adjuk hozzá a krumplit, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára (kb. 20 percig főztem).

    Amikor a krumpli megfőtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Végül forraljuk ki, de főzni már nem kell tovább.

    Tálaláskor a levest tálakba mertem, majd frissen kisült sajtos csigákkal kínáltam.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek