Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagyma-krémleves II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csokor medvehagyma
  • 3-4 szál újhagyma
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors
  • 2 db burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 l zöldségalaplé

Elkészítés

    Elkészítés: A medvehagymát és az újhagymát apróra vágom. A burgonyát meghámozom és felkockázom.

    A vajon megfonnyasztom az apróra vágott medvehagymát és az újhagymát. Rádobom az apróra kockázott burgonyát, felengedem a zöldségalaplével.

    Amikor a burgonya már megfőtt, botmixerrel leturmixolom. Visszateszem a tűzhelyre, 1-2 kanál levessel a tejszínt simára keverem, és a levesbe öntöm folytonos keverés mellett. Megkóstolom, és ha kell, sózom, ízlés szerint borsozom. A tejszínnel csak egyet forralok rajta.

    Fokhagymás pirított kenyérkockával tálalom. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin