Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagyma-krémleves füstölt sajttal

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon serpenyőben megdinszteljük. Rátesszük a nagyjából összevágott medvehagymaleveleket, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és összeforgatjuk.
  2. Egy másik edényben feltesszük főni a felkockázott burgonyát a leveskockával és sóval. Amikor megfőtt, levesszük a tűzről, és anélkül, hogy leszűrnénk, hozzátesszük a megpárolt medvehagymát, és botmixerrel krémesre dolgozzuk.
  3. Visszatesszük a tűzre, ha szükséges, felöntjük egy kevés vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk őrölt szerecsendióval, majd hozzáadjuk a tejszínt.
  4. Végül a levest tányérba szedjük, és megszórjuk a lereszelt füstölt sajttal.

    Még több medvehagymás finomság >>>

    Levesek >>>

    Tavaszi ételek >>>

Megjegyzés

A pürésített krumplitól elég sűrű lesz, de ha valaki úgy szereti, akkor étkezési keményítővel vagy liszttel sűrítheti még. Különleges ízű, finom leves.
- Mizsuzska

Ezek is érdekelhetnek

Friss