Mediterrán zöldségragu csirkenyárssal

Hozzávalók

  • olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db kápia paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db padlizsán
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 ág rozmaring
  • bazsalikomlevelek
  • ½ tk morzsolt kakukkfű
  • bors
  • A csirkenyárshoz:
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. A raguhoz pároljuk meg egy kevés olívaolajon a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a kétféle, kimagozott, felkarikázott paprikát, egy kevés vizet, a megtisztított, felkockázott padlizsánt, továbbá a megmosott, félbevágott koktélparadicsomokat. Forgassuk bele a felaprított rozmaringot, néhány finomra vágott bazsalikomlevelet, végül ízesítsük a kakukkfűvel, valamint egy kevés sóval és borssal. Közepes lángon, kevergetve főzzük addig, amíg az összes hozzávaló roppanósra puhul.
    2. Tegyük tálba a megtisztított csirkemellet a meghámozott, durvára vágott fokhagymával, továbbá a felaprított rozmaringgal, majd ízlés szerint sózzuk meg, és öntsük fel egy kevés olívaolajjal. Fedjük le, és pácoljuk 60 percig.
    3. Azután csepegtessük le a húst, vágjuk fel nagyobb darabokra, és tűzzük azokat vízbe áztatott fanyársakra. Végül pirítsuk meg a nyársakat egy kevés olívaolajon. Ezeket kínáljuk a zöldségragu mellé. Néhány bazsalikomlevéllel díszíthetjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin