Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán vegán tökmagkrém

15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tökmagot egy edényben megpirítjuk, majd langyosra hűtjük. Aprítógépbe tesszük az aszalt paradicsommal, az asafoetidával, a sóval és a borssal, majd elkezdjük a géppel összedolgozni.
  2. Ezután apránként hozzáadjuk az olívaolajat, és a géppel addig aprítjuk, amíg krémes állagú nem lesz. Friss salátával és különböző kenyér és zsemlefélékkel tálaljuk.

    Mártogatósok, szószok, krémek >>> 

A legjobb paradicsomos receptek >>> 

Reform receptek >>>

Megjegyzés

Itt a nyár és ilyenkor a férjem gyakran megkívánja, az amolyan hideg vacsorát. Mi az esetek nagy részében frissen főtt, meleg ételt eszünk, akár naponta háromszor főzünk, de nyáron ő sokszor vágyik szendvicsekre - persze a hozzávalókat is általában frissen készítjük. Ma amikor hazaérkeztünk délután, sütöttem neki frissen kis rozs zsemléket. Nagyon szereti a férjem a vajat, de most az indiai ájurvédikus orvosunk javaslatára a vajat kerülnie kell 2 hónapig, így gyorsan elgondolkodtam mit készítsek neki a zsemlékhez. Elsőre napraforgókrémbe gondolkodtam van egy jó kis magyaros jellegű receptem, amit szoktam neki csinálni, de amikor felmértem a készleteket kiderült, hogy napraforgómagból most csak kb. 6 dkg van itthon. Ellenben találtam egy csomag Rapuntzel bio tökmagot (200 g) aminek nagyon megörültem. Így született meg ez a mediterrán szendvicskrém:) - vitaik

Ezek is érdekelhetnek