Elkészítés: A tököt meghámozzuk félbevágjuk, kimagozzuk, megsózzuk, és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Kicsi vizet rakunk a tepsi aljába, és 200 fokon félpuhára sütjük a tököt.
Az apró kockára vágott hagymát olajon megfuttatjuk, a darált húst hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, az oregánót, a sűrített paradicsomot és a préselt fokhagymát, majd 15 percig pirítjuk.
A rizst puhára főzzük, a vízbe fél húsleveskockát teszünk.
A húst és a rizst összekeverjük, és megtöltjük a masszával a tököket.
10 percig sütjük 250 fokon. Reszelt sajttal megszórjuk, visszetesszük a sütőbe, és ráolvasztjuk. Tálalás előtt a tetejét egy csíkban tejföllel megkenjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre