Miután levágtuk a paradicsomok tetejét, kivájjuk a belsejüket, majd sózzuk és borsozzuk őket ízlés szerint. A kaliforniai paprikát 180 fokos sütőben 35 percen keresztül sütjük, majd meghámozzuk és kicsumázzuk.
Felaprítjuk az olívabogyót és a mozzarellát. Tálba tesszük, és megszórjuk a reszelt parmezánnal valamint a felaprított bazsalikommal. Sózzuk és borsozzuk.
A paradicsomokat megtöltjük a mozzarellás-olajbogyós keverékkel. Tálra terítjük a rukolát, és meglocsoljuk a balzsamecet és az olívaolaj keverékével. A paradicsomot a salátaágyon tálaljuk.
A rukola és a bazsalikom kivételével minden hozzávaló előre feldolgozható. A zöldfélék azonban gyorsan elveszítik frissességüket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre