Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán töltött paradicsom rukolával

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Miután levágtuk a paradicsomok tetejét, kivájjuk a belsejüket, majd sózzuk és borsozzuk őket ízlés szerint. A kaliforniai paprikát 180 fokos sütőben 35 percen keresztül sütjük, majd meghámozzuk és kicsumázzuk.

2.

Felaprítjuk az olívabogyót és a mozzarellát. Tálba tesszük, és megszórjuk a reszelt parmezánnal valamint a felaprított bazsalikommal. Sózzuk és borsozzuk.

3.

A paradicsomokat megtöltjük a mozzarellás-olajbogyós keverékkel. Tálra terítjük a rukolát, és meglocsoljuk a balzsamecet és az olívaolaj keverékével. A paradicsomot a salátaágyon tálaljuk.

A rukola és a bazsalikom kivételével minden hozzávaló előre feldolgozható. A zöldfélék azonban gyorsan elveszítik frissességüket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss