Elkészítés: A bacon felét kockára vágjuk, és saját zsírján megpirítjuk. Hozzádobjuk a fenyőmagot, majd kis idő múlva a kockára vágott hagymát. Mikor a hagyma is pirulni kezd, hozzáadjuk a többi apró kockára vágott zöldséget, amjd felöntjük a balzsamecettel, átpároljuk. Belereszeljük a parmezánt, és felolvasztjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a két egész tojást, gyorsan elkeverjük (ez tartja össze a tölteléket), és fűszerezzük ízlés szerint.
A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, beborítjuk a szalonnaszeletekkel, és ráhalmozunk egy adag tölteléket, majd felcsavarjuk, a két végén hústűvel vagy fogpiszkálóval betűzzük. Egy jénaiba fektetjük, ha maradt töltlék, azt is mellé szedjük egy kupacba. A sütőt 230 fokra melegítjük, és 10 perc alatt megkapatjuka húst (át lehet sütni egy kis olajon a tűzhelyen is), majd aláöntjük a bort, és alufóliával lefedve 45-50 percet, majd fólia nélkül még 15 percet sütjük. Olívás krumplipürével tálaljuk.
Olívás krumplipüré: a törtkrumplit 1 dl szűz olívaolajjal, sóval, borssal, reszelt parmezánnal, kis szerecsendióval kikeverjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre