Mediterrán tésztaleves

Hozzávalók

  • 2 db burgonya
  • 2 szál póréhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk szárított oregánó
  • frissen őrölt bors
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 10 dkg penne tészta
  • aprított petrezselyem

Elkészítés

    1.

    Meghámozzuk és kis kockákra vágjuk a burgonyát. Lehúzzuk a paradicsom bőrét, és felaprítjuk a húsát. A póréhagymát felszeleteljük 1 cm-es darabokra.

    2.

    Összezúzzuk a megtisztított fokhagymát, és a zöldségekkel együtt megpirítjuk forró olajon. Ízesítjük a bazsalikommal, az oregánóval és borssal, majd hozzáöntjük a zöldséglevest. 5-6 percig főzzük, sózzuk meg ízlés szerint.

    3.

    Hozzáadjuk a tésztát, és további 8 percig főzzük. Tálaláskor megszórjuk a levest aprított petrezselyemmel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin