Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mediterrán polenta

default user icon
10 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 zöldségleveskocka
  • 20 dkg kukoricadara
  • 5 + 10 dkg márványsajt
  • 1 + 1 tojás
  • 3 paradicsom
  • 2 kis cukkíni
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

    Előkészítés:
    Felforralunk fél liter vizet, feloldjuk benne a leveskockát, és beleszórjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön kb. 25 percig főzzük. Ha megdagadt a dara, lehúzzuk a tűről, és állni hagyjuk.
    Elkészítés:
    Szétmorzsolunk 5 dkg márványsajtot, és összekeverjük egy tojással. Beledolgozzuk a darába, és a masszát egy tűzálló tálba simítjuk. A paradicsomot és a cukkinit megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük. A paradicsomot szétosztjuk a massza tetején, és megszórjuk kakukkfűvel, sóval, borssal. Felforrósítjuk az olajat, és kb. 5 percig pirítjuk benne a cukkínit. Ráöntjük a paradicsomra. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tejszínben elkeverjük a maradék tojást, belemorzsoljuk a maradék sajtot, és a paradicsomra öntjük. A sütőben kb. 25 percig sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

KisCsingiling
Én is úgy tudtam, hogy a puliszka kukoricalisztből, a polenta kukoricadarából készül, úgyhogy helyes a cím! :) Erdélybe sokat ettem puliszkát, de nem szerettem. Ott faltam befelé jobb híján (húst hússal esznek, ott a vegetáriánusok olyanok, mint az űrlények), de ez a recept egészen máshogy hangzik. Kipróbálom!
plinka
Én is elkészítettem a magam verzióját. A darába nem kevertem semmit, egyszerűen kanállal kis kupacokat tettem egymás mellé egy enyhén kiolajozott jénaiba. Erre pakoltam a paradicsomkarikákat (kis só), amikre bazsalikomos olajat csurgattam (az olajba beleszórtam a bazsalikomot és elkevertem). Külön kikevertem tejfölben szétpasszírozott fokhagymát, sót, borsot és nagylyukú reszelő lereszelt cukkinit. Ha van, teszek bele petrezselyem zöldet, esetleg hagyma zöld szárát, ami épp van. Ez a massza jön a bazsalikomos paradicsomra. A tetejére szeletelt mozzarella jön. Kellemes ízű, elég guszta látványra is és nem száraz (nekem a puliszka egy kicsit nyammogós).
dipet
Megcsináltam, és isteni lett! Nagyon köszönöm a receptet. Én annyit változtattam rajt, hogy nem volt sajtom, hanem kecsketúróm, azt kevertem a darába, és a tejszínbe is. A cukkinire, meg pirításkor rányomtam két gerezd fokhagymát. Hamar elfogyott, férjemnek is nagyon ízlett!
hobbychef
m.lele figyelmébe: Idézet Grocceni olasz receptjeiből: Polenta: (Az olaszok puliszkája) Északon, a hegyekben, ahol a svájci, az osztrák hatás érződik - készítik a polentát. Ez a kukoricagrízből készült köretnek és egytálételnek is beillő étel nagyon sokféleképpen készíthető el. Gorgonzolás polenta Polenta 1. Polenta con formaggio (Polenta sajttal átsütve) Sonkás polenta (Polenta con prosciutto)
RethyHedi
Én meg úgy tudtam a polenta kukoricadarából van, a puliszka meg kukoricalisztből! Egyébként sok polentát esznek az olaszok és a görögök is. Csak inkább a szegényebb réteg étele. Elkészítettem, nagyon finom volt! Mivel mi nem szeretjük a márványsajtot, így fetát használtam(kicsit többet, mint a recept írta). Mennyei és ugyanúgy megvan a mediterrán jellege. Frissen, salátával a legfinomabb!
bobez81
A receptet mi is elkészítettük ezen a néven szerepel máshol is. Szerintem talán mindegy is hogy polenta vagy puliszka a lényeg hogy isteni finom. Másnapra lett keményebb vágható az egész de frissen sütőből....valami mennyei.
bigboss42
Honnan veszed hogy nem eszik az olaszok? Többször kínáltak polentával Friuli-Venezia-Giulia tartományban tett látogatásaim során a külszolgálatom alatt.
tilkandi
Először tanuljál meg helyesen fogalmazni,majd írni,itt recepteket olvashatunk, és nem azzal törődünk,hogy mit,hogyan irnak.
m.lele
POLENTA = PULISZKA............. Örökké ez a majmolás, meg a magyar nyelv rontása. Vagy angollal, vagy mással, csak keverjük.
m.lele
Miért nem lehet ezt egyszerűen, magyaraul, székelyül, RAKOTT PULISZKÁNAK nevezni. Az életben nem eszik ezt az olaszok!

Hasonló Receptek

Magazin