Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mediterrán paradicsomleves

Hozzávalók

  • 6 dl csülök főzőlé
  • amiben volt:
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili
  • 1 tk egész fekete bors
  • 2 db paradicsom
  • 0,5 csípős hegyes paprika
  • 2 doboz sűrített paradicsom
  • 1 marék petrezselyem
  • 15 dkg tagliatelle nidi
  • 5 dkg parmezan
  • 2 dl víz
  • Ízlés szerint:
  • őrölt fekete bors
  • csípős pirospaprika
  • morzsolt oregano
  • morzsolt bazsalikom
  • 4 szál petrezselyem díszítésnek
  • 4 db chili díszítésnek

Elkészítés

    1. A fazékban lévő csülök főzőlevéhez hozzákeverjük a paradicsom sűrítményt, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsom ot és paprikát, fűszerezzük. Lereszeljük a sajtot.
    2. Amikor felforrt a leves, beletesszük a tésztát és a durván aprított petrezselymet. Időnként megkeverjük, hogy ne ragadjon oda a tészta. 8 perc után elzárjuk a tűzhelyet.Tálaláskor merek a levesből, szórok rá sajtot, díszítem chilivel és petrezselyemmel.

     

Megjegyzés

A csülök főzőleve várakozott felhasználásra, ez az olasz ízvilágú, kellemesen csípős leves lett belőle. Szerettem volna friss bazsalikomot is tenni bele, de sajnos a gondos locsolás ellenére is lelombozódott, s a nejem kidobta, cseréppel együtt.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin