A szalonnát felkockázom, a vöröshagymát, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom, az újhagymát és a paprikákat felkarikázom. A padlizsánt és a burgonyát kockára vágom, a cukkinit hosszában félbevágom, majd felszeletelem. A paradicsomokat felezem. Az újhagyma zöldjét félreteszem.
Egy nagyobb edényben olajon a panchettát megpirítom. Ráteszem a hagymákat, majd a paprikákat, rövidesen a padlizsánt, és a krumplit. Kicsit később a cukkinit és a paradicsomot. Fűszerezem, majd rövid dinsztelés után felöntöm vízzel.
A kolbászt felszeletelem.
Amikor már a zöldségek csaknem puhák, beleteszem a kolbászt, és rászórom a hagymazöldet, a petrezselyem zöldet és néhány bazsalikomot.
A magyaros paprikás krumpli rokona, attól leginkább a fűszerezésében tér el, valamint abban, hogy van benne padlizsán, esetleg cukkini és bazsalikom. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!