Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán padlizsános csirke

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt kisujjnyi csíkokra vágjuk, tésztaszűrőbe tesszük, besózzuk, összeforgatjuk, és 20 percet állni hagyjuk, amíg a levét kiereszti.

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, és feldaraboljuk 6-8 részre. Olívaolajon sárgára pirítjuk a finomra vágott fokhagymát és a szalonnát. Beletesszük a csirkedarabokat, és erős tűzön megpirítjuk, azután fehérborral meglocsoljuk. Amikor a levét elforrta, hozzáadjuk a lehéjazott, kis kockákra vágott paradicsomot és a leöblített padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk.

Megszórjuk a petrezselyemmel, majd tálaljuk főtt tésztával, de akár párolt rizzsel is.

Megjegyzés

Vomberg Frigyes receptje, fotó: Komáromi Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss