Elkészítés: A padlizsánt kisujjnyi csíkokra vágjuk, tésztaszűrőbe tesszük, besózzuk, összeforgatjuk, és 20 percet állni hagyjuk, amíg a levét kiereszti.
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, és feldaraboljuk 6-8 részre. Olívaolajon sárgára pirítjuk a finomra vágott fokhagymát és a szalonnát. Beletesszük a csirkedarabokat, és erős tűzön megpirítjuk, azután fehérborral meglocsoljuk. Amikor a levét elforrta, hozzáadjuk a lehéjazott, kis kockákra vágott paradicsomot és a leöblített padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk.
Megszórjuk a petrezselyemmel, majd tálaljuk főtt tésztával, de akár párolt rizzsel is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre