Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán padlizsánkrém

70 perc
egyszerű
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megszurkáljuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd olívaolajjal vékonyan meglocsoljuk őket, és egy kevés sóval meghintjük.
  2. A paprikákat és a tetejükön keresztbe bemetszett paradicsomokat egy másik tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és megsózzuk.
  3. A zöldségeket 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük - a padlizsánnak picivel több idő kell. Hagyjuk őket kihűlni, majd eltávolítjuk a héjukat. A padlizsán húsából kinyomkodjuk a folyadékot is.
  4. Az így előkészített zöldségeket egy aprítógépbe tesszük és leturmixoljuk. Egy nagyobb tálba átöntjük, és hozzákeverjük a nagyon finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet, ecetet, 2 ek olívaolajat, majd megsózzuk, megborsozzuk.
  5. Hűtőbe tesszük, és hidegen, aprított petrezselyemmel megszórva, pirítósra halmozva kínáljuk.

NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A MEDITERRÁN PADLIZSÁNKRÉM

Megjegyzés

Ez a padlizsánkrém recept glutén- és laktózmentesen készül, így az erre érzékenyek is bátran elkészíthetik és fogyaszthatják. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss