Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mediterrán padlizsánkrém

Hozzávalók

  • 2 db közepes padlizsán
  • 2 db kápia paprika
  • 2 db paradicsom
  • olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 2 ek aprított petrezselyem + a díszítéshez
  • 2 ek fehérborecet vagy citromlé
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A padlizsánokat megszurkáljuk és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd olívaolajjal vékonyan meglocsoljuk őket, és egy kevés sóval meghintjük.
    2. A paprikákat és a tetejükön keresztbe bemetszett paradicsomokat egy másik tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és megsózzuk. A zöldségeket 190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük - a padlizsánnak picivel több idő kell. Hagyjuk őket kihűlni, majd eltávolítjuk a héjukat. A padlizsán húsából kinyomkodjuk a folyadékot is.
    3. Az így előkészített zöldségeket egy aprítógépbe tesszük, és leturmixoljuk. Egy nagyobb tálba átöntjük, és hozzákeverjük a nagyon finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet, ecetet, 2 ek olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük, és hidegen aprított petrezselyemmel megszórva, pirítósra halmozva kínáljuk.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin