Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom, egyforma nagyságú kockákra vagy csíkokra vágom. A vöröshagymát olajon üvegesre párolom, hozzáadom a paprikát, majd a cukkinit, padlizsánt, végül a paradicsomot. Közben pillanatnyi hangulatom szerint fűszerezem... :) Ha minden megpuhult, kész az alap.
1. Aki szereti a lecsót, de nem bírja a gyomra a paprikát és a paradicsom héját, az minimalizálhatja a zöldpaprika arányát, és meghámozhatja a paradicsomot (tudjátok: forró víz stb). Tojást ráütve finom lecsót kapunk.
2. Aki olaszosabb étekre vágyik, az tegyen hozzá több bazsalikomot és fokhagymát, esetleg olajbogyót, esetleg pennén tálalja, reszeljen sajtot a tetejére.
3. Én az alapot magában is szeretem teljes kiőrlésű vagy szezámmagos kenyérrel.
...és biztosan van még egy sor lehetőség, ha van a kamrában pl. gomba, szárnyashús... sőőőőt, zsenge tökkel is elkészíthető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre