Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán lecsó tükörtojással (Shakshuka)

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag

Elkészítés

  1. A megmosott paprikákat félbevágjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és sütőpapírral bélelt tepsiben 220 fokon addig sütjük, amíg a héjuk hólyagos és fekete lesz. Ezután kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a héjukat, és kicsumázzuk őket. A paprikahúst apró kockákra vágjuk, és a felhasználásig félretesszük.
  2. Egy serpenyőben kb. 50 ml olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát. Alaposan megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk az őrölt köményt és koriandert. Rádobjuk a sültpaprikát. A serpenyőbe tesszük a leszűrt hámozott paradicsomot, és burgonyanyomóval kissé áttörjük. Beleaprítjuk a kimagozott csilit is. Időnként megkeverve, közepes lángon kb. 10 percig főzzük.
  3. Amikor kellőképp besűrűsödött, alacsonyabb hőfokra állítjuk a főzőlapot. A serpenyőben kialakítunk 3 mélyedést, és mindegyikbe 1-1 db tojást ütünk. Fedő alatt megfőzzük a tojásokat is 7 perc alatt. Tálaljuk még melegen, egy kevés görög joghurttal. Friss bagett, vagy lepénykenyér illik hozzá.

Nézd meg videón, hogyan készül a mediterrán lecsó tükörtojással

 

Megjegyzés

Szórjuk meg a mediterrán lecsót egy marék felaprított korianderzölddel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss