Krumplit vékonyra felkarikázni, vizben kicsit kiöbliteni, lecsepegtetni, majd olajban megsütni (chips). Konyhai törlőpapiron a felesleges olajat felitatni.
Az öntethez póréhagymát felkarikázni, 2 gerezd fokhagymát összetörni, 1-1 sárga és piros husú paprikát felkockázni, kis chilivel, sóval, borssal, kevés cukorral fűszerezni, kevés olajon megpárolni. Nem nagyon, kb. 5 percig, a lényeg, hogy ropogós maradjon. Petrezselymet és rozmaringot hozzáadni, utána kis balzsamecetet rá, kb. 1/2 percig még főzni.
Friss zöldsalival isteni!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre