Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán fehérboros-paradicsomos csirke

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, megmossuk, szárazra töröljük, végül besózzuk. Az olajat nagyobb serpenyőben felforrósítjuk. A húst körös-körül barnára sütjük benne.

A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk összekeverjük a pépesített paradicsommal, a borral, a húsra öntjük és felforraljuk. A zöldfűszereket megmossuk, lecsepegtetjük, letépkedjük a leveleiket, apróra vágjuk, és a húsra szórjuk. Jól összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.

Lejjebb vesszük a lángot a serpenyő alatt, és letakarva, néhányszor megkeverve kb. 25 percig főzzük. Végül az olajbogyókat a húshoz adjuk, és további 10 percig főzzük.

Ha kész, az egészet tálba szedjük, tálalás előtt bazsalikomlevelekkel díszítjük. Nem fontos köretet készíteni mellé, friss, ropogós bagettel is finom, de főtt tésztával, párolt rizzsel is kínálhatjuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss