Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mediterrán egytál hússal és babbal

default user icon
4 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 1 kg sertéshús /comb, tarja, lapocka/
  • 2 teáskanál zellerzöld
  • 2 dl fehérbor
  • 1 nagyobb konzerv paradicsompüré
  • babérlevél
  • cukor
  • rozmaring
  • 2 konzerv bab
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Az olajon megpirítjuk az összezúzott fokhagymát /óvatosan, mert hamar megég/, rádobjuk a karikára vágott vöröshagymát, a kockára vágott szalonnát, a kockára vágott húst, az apróra vágott zellerzöldet. Felöntjük a borral, belerakjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, pici cukrot, rozmaringot és sót. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a leszűrt babot, egyet forralunk rajta, és már találhatjuk is.

Megjegyzés

Kenyérrel, bagettel lehet tálalni, nagyon kiadós étel. A babérlevél, rozmaring, cukor ízlés szerint adagolható, ki hogy szereti.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Prinyosz
Nekünk nagyon ízlett!!! Köszi!
kmetyus
Fantasztikus recept! Húsimádók lévén, pont nekünk való étel. Csak a bort sokallottam egy kicsit. Köszi a receptet!
narancska99
Nagyon finom lett bár én soknak éreztem hozzá arányaiban a hús mennyiségét (tömény volt nekem ennyi hússal) , legközelebb kevesebbel készítem. Jó recept, ajánlom mindenkinek.
mozzarella
Finom lehet, de még mediterránabb lenne, ha nem a Földközi tenger körül elég ritkán használatos sertéshúsból készülne.

Hasonló Receptek

Magazin