Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mediterrán dinnyesaláta kagylóval, rákkal, rummal

Mediterrán dinnyesaláta kagylóval, rákkal, rummal
Mediterrán dinnyesaláta kagylóval, rákkal, rummal

Hozzávalók

  • 10 dkg sárgadinnye
  • 10 dkg görögdinnye
  • 5 dkg katalánszószos kagyló
  • 5 dkg folyami rák
  • 5 dkg mozzarella
  • 1 ek szeletelt fekete olívabogyó
  • 1 ek chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 3 cl fehér rum
  • 6 levél jégsaláta
  • extraszűz olívaolaj
  • citromlé
  • őrölt fekete bors
  • 1 db zsemle
  • vaj

Elkészítés

    A sárgadinnyét félbevágom, a közepét kikaparom. A görögdinnyéből a magokat eltávolítom. Cseresznyemagozóval kis golyókat vájok a dinnyékből. A mozzarellát kockára vágom.

    Egy tányérra fektetem a salátaleveleket, sózom, borsozom. Meglocsolom citromlével, olívaolajjal. Ráfektetem a fél sárgadinnyehéjat, ebbe pakolom a dinnyegolyókat, kagylókat és rákot. Teszek a salátalevelekre is.

    A dinnyesalátára ráöntöm a rumot. Beteszem a hűtőbe. Fogyasztáskor a zsemlét vékonyra (háromba) felszeletelem, megpirítom, s megvajazom.

Megjegyzés

Igazi nyári saláta, melegben jól lehűtve igazán élvezetes. A mozzarella, a katalánszószos kagyló, az apró folyami rák a görög és sárgadinnyével nagyon kellemes, a fehér rum pedig egy kicsit megbolondítja.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin