Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán csirkecombok vele sült zöldségekkel

90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat megmosom, megsózom, befűszerezem, a reszelt hagymával is megkenem, majd mindegyiket 3 szelet baconbe betekerem.

Egy hőálló tepsibe 2 evőkanál libazsírt teszek, erre szeletelem a karikára vágott paprikát, paradicsomot és burgonyát.

Ráöntöm a bort, majd az egész tetejére teszem a csomagolt csirkecombokat és brokkolirózsákat.

Megszórom durvára darált színes borssal és egy kevés rozmaringgal. Alufóliával lefedem, és 200 C fokra előmelegített sütőben 70 percet sütöm.

Ezután leveszem a fóliát, pecsenyeszívóval leszívom a felesleges levet, hogy pirulni tudjon, és visszatolom további 20 percre, hogy a szalonna szépen megpiruljon. Magában, a vele sült zöldségekkel körítve tálalom.

Ezek is érdekelhetnek