Elkészítés: A darált kekszet a puha vajjal összedolgozom, és csatos tortaforma aljára nyomkodom, majd a hűtőbe teszem. 1 dl langyos vízbe belekeverem az étkezési zselatint és félrerakom. A tojássárgáját a cukorral, a túróval, 1 citrom reszelt héjával és levével, a habtejszínnel és a zselatinos vízzel összedolgozom, majd belekeverem a tojások fehérjéből vert kemény habot. A kapott masszát a keksz tetejére öntöm, elsimítom, majd dermedésig hűtöm. A másik citromot vékonyan lehámozom, majd gyufaszálnyi csíkokat vágok belöle. A színtelen tortazselét elkészítem előírás szerint, belefőzöm a felcsíkozott citromhéjat, és belecsavarom a citrom levét is. Ha már kezd dermedni a zselé, a túróra öntöm, és egyenletesen elsimítom. Jól lehűtöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre