Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mecseki medvehagymás tészta

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • 50 dkg szélesmetélt tészta
  • 20 dkg juhsajt
  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 1-2 db cseresznyepaprika vagy pepperóni
  • olívaolaj
  • tengeri só
  • bors

Elkészítés

    1.

    A tésztát megfőzzük forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Leszűrjük, majd lecsepegtetjük.

    2.

    Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd rátesszük a megmosott, lecsepegtetett és csíkokra szabdalt medvehagymát, és a lobogó tészta sós vizéből egy keveset ráöntve pár percig pároljuk.

    3.

    A megfonnyasztott medvehagymához hozzáadjuk a felaprított cseresznyepaprikát vagy pepperónit, majd megsózzuk és megborsozzuk.

    4.

    Ezután hozzákeverjük a kifőtt tésztát, átforgatjuk, és gőzölgőn, juhsajt forgácsokkal tányérokra halmozzuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Irisz13
Ez volt ma a vacsi nálunk, valami istenire sikeredett! Sajnos juhsajtunk nem volt, helyette bryndza-t tettem rá, de tökéletes, és laktató lett :) Köszi a receptet! :)
Turbodiesel
A medvehagyma imádnivaló, és még a fokhagymánál is nagyobb a vitamintartalma ( 12 szerese kb) , én biztos kipróbálom ezt a tésztát! Köszi

Hasonló Receptek

Magazin